İzmir Valisi Kıraç Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Kemeraltı'nı Ziyaret Etti

İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'ni ziyaret etti.

İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'ni ziyaret etti.

İlyas Gönen başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunu tebrik etmek üzere dernek binasına gelen Vali Kıraç ve Başkan Kocaoğlu'na İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da eşlik etti.

Ziyarette konuşan Vali Kıraç, dünyanın en eski çarşılarından biri olan Kemeraltı'nın geçmişteki görkemli günlerini aradığını, çarşının hakettiği konuma ulaşması için yoğun çaba sarfeden Kemeraltı Esnaf Derneği'nde yeni dönemde yapılacak çalışmalara Valilik ve bağlı kuruluşlar olarak tam destek vereceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu ise 270 hektarlık Kemeraltı Çarşısı'nın Bakanlar Kurulu kararıyla tarihi bölge ilan edilmesiyle belediye olarak ellerinin güçlendiğini, çarşı içinde cephe yenileme çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti.

Kocaoğlu, bölge içindeki 16 bin binanın ayağı kaldırılacağını, ancak sadece belediyelerin bu işi üstlenmesinin süreci uzatacağını belirterek, bölge içindeki tarihi binaların restorasyonu için gayrimenkul şirketi kuran girişimcileri kutladığını ifade etti.

Kocaoğlu, "Kemeraltı'nda üçüncü ve dördüncü kuşak esnaflar da atalarından kalma binalarını restore ederse Kemeraltı'nı hızla ayağa kaldırmış olacağız. Kemeraltı'nı ayağa kaldırmak demek İzmir'in ticaretini, turizmini ayağa kaldırmak demektir" dedi.

Dernek Başkanı İlyas Gönen ise yeni dönemde uygulayacakları projelerle Kemeraltı'nı özlenen ve arzu edilen haline dönüştüreceklerini ifade etti.

Ziyaret sonrası Vali Kıraç, Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler Kemeraltı'nı gezdi.

Muhabir: Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: