İzmir Valisi Kıraç'a Expo İçin Nazar Boncuğu

EXPO 2020’ye aday İzmir’e, sivil toplumun örgütlerinden destek yağıyor. İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu...

EXPO 2020’ye aday İzmir’e, sivil toplumun örgütlerinden destek yağıyor. İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı M. Cahit Kıraç’ı ziyaret eden sivil toplum örgütleri, EXPO ekibinin performansından dolayı Vali Kıraç’a nazar boncuğu hediye ettiler.

Merkezi İzmir’de bulunan Anadolu Birliği Derneği ve Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu birer saat ara ile İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ı Ziyaret ettiler. Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Koç Ali Al, İzmir’in EXPO 2020 adaylığının kentin tanınırlığını, bilinirliğini arttırdığını, daha şimdiden İzmir’in marka kent olma yolunda mesafe kaydettiğini söyledi. Al, şöyle konuştu: ”EXPO adaylığımızla kentte oluşan sinerji, sayın valimizin ekibiyle gösterdiği performans bizi mutlu ediyor. Bizde toplandık, EXPO sürecimize ( nazar değmesin ) dileğiyle İzmir’in sembolü olan nazar boncuğu hediye ediyoruz. STK’ların kenti sahiplenmesi sadece davalar açmakla olmaz, kenti yönetenlerin motive etmek, yalnız olmadıklarını da hissettirmek zorundayız.”

Reklam
Reklam

Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hasan Karabağ da, İzmir Valisi Kıraç’ın EXPO adaylığı sürecini profesyonel bir ekiple sürdürdüğünü belirterek, “Kurumlar arasında sağlanan koordinasyon, yerel yönetimlerin aynı hedefe odaklanması, Sivil Toplum Örgütlerinin sürece dahil edilmesi bizleri mutlu ediyor. İzmir bu tabloyu özlemişti. EXPO’yu kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.

“EXPO’YU KAZANACAĞIZ”

İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı M. Cahit Kıraç ise, topluma mal olmamış, kabul görmemiş, sahiplenilmemiş bir projenin başarılı olamayacağını belirterek “İzmirliler EXPO adaylığımızı sahiplenmekle kalmadı sürecin her adımını izliyorlar. Tartışıyor ve konuşuyorlar. Bütün bir ülke İzmir’in arkasında başarısı için destek veriyor. EXPO’yu kazanacağız” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: