İzmir Valisi Kıraç'tan Paris Zirvesi Sonrası Expo Değerlendirmesi

EXPO 2020'nin Paris sunumunun ardından İzmir'e dönen Vali Cahit Kıraç, çok güzel bir sunum yaptıklarını...

EXPO 2020'nin Paris sunumunun ardından İzmir'e dönen Vali Cahit Kıraç, çok güzel bir sunum yaptıklarını ve tanıtım atağını sürdüreceklerini söyledi.

Vali Kıraç, Paris’te gerçekleştirilen EXPO 2020'nin sunumuna ilişkin bir açıklama yaptı. Paris'te EXPO 2020 için çok güzel bir sunum yaptıklarını vurgulayan Vali Kıraç, “Ekip olarak çok iyi hazırlanmıştık. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Mehmet Öz'e dünya starı diyelim, sağlıkta önemli bir yüz, Lucien Arkas ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tüzel bir hazırladığımız sunumu gerçekleştirdiler. İki görselimiz vardı. Bir tanesi İzmir'i tanıtan, diğeri sağlık teması ile ilgili. Çok beğeni kazandığını söyleyebilirim. Delegelerin, katılımcıların ilgisini çekti. Bütün katılımcıların ilgisini çekti. Mehmet Öz'ün hazırlamış olduğu kişisel sağlığın geliştirilmesine yönelik bir kitabı vardı, o da kapış kapış gitti. İnşallah bu süreçte hazırlıklarımızı tamamlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bundan sonra artık sahaya çıkma sürecinin başladığını ifade eden Vali Kıraç, "Ülkeleri 5 kıtalara ayırdık. 160 üye ülke sayısı var. Oralarda artık delegasyondan sorumlu şahıslar, Dışişleri Bakanlığımız, devlet yetkilileri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlıklar, yurt dışı temaslarda fahri konsoloslarımız ve iş adamlarımız ile tanıtım atağımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kıraç ayrıca, EXPO 2020 ile ilgili istifaların ardından önümüzdeki ay gerçekleşecek EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu toplantısında istifa edenlerin yerine gelecek isimlerin netlik kazanacağını bildirdi.

"CUMHURBAŞKANINA EXPO GÜNDEMLİ BİR SUNUM HAZIRLANIYOR"

Kıraç, ayın 16'sında İzmir'e ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e İzmir EXPO gündemi ağırlıklı bir sunum hazırlayacaklarını ifade etti. Kıraç, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e İzmir’den geniş bir katılımla yerel aktörlerle karşılayarak şu anki EXPO çalışmalarımızı, planlarımızı, bundan sonraki düşüncelerimizi konuşacağız. Hem 2015 EXPO’su için verdiği desteğe teşekkürümüzü hem de 2020 EXPO için bize vermiş olduğu desteğe teşekkür ve şükranlarımızı ileteceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz