İzmir'de 1 Eylül'den Beri 3,5 Tona Yakın Kaçak Avlanan Balık Yakalandı

1 Eylül 2012 tarihinden itibaren gırgır, 15 Eylül'den itibaren de trolle su ürünleri avcılığının kanunen...

1 Eylül 2012 tarihinden itibaren gırgır, 15 Eylül'den itibaren de trolle su ürünleri avcılığının kanunen başlamasıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü de kontrollerini arttırdı. Ticari su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ çerçevesinde denetlemelerini sürdüren müdürlük, denetim etkinliğinin daha da arttırılması amacıyla Buca Balık Hali'nde beş mühendis ve bir teknikerden oluşan “Su Ürünleri Denetim Birimi” kurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hal bünyesinde büro tahsis ettiği birim, 24 saat görev yapmaya başladı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, birimin oluşturulduğu 1 Eylül tarihinden bugüne kadar kaçak avlanmış 284 kasa, toplam 3 bin 285 kg. çeşitli su ürününe el koyulduğunu söyledi. Bunların çoğunluğunun boy yasağına uymadığını belirten Güldal, “Kontrollerin sıklaşmasıyla kaçak avlanmaların önüne geçildi. Boy, tür ve zaman yasaklarına uyulmaması, sürdürülebilir balıkçılığı imkansız hale getirir. Müdürlüğümüz, bu kontrollerde özverili personeliyle tüm imkanlarını kullanarak çalışıyor.” diye konuştu. Ayrıca balık satın alırken hassas davranılması gerektiğini de ifade eden Güldal, uygun boylarda olmayan balıkların alınmamasının çok önemli olduğunu vurguladı. Böyle ürünleri satanların da mutlaka il müdürlüklerine ihbar edilmesi gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince balık hallerinde, mezatlarda, perakende satış noktalarında, pazarlarda ve denizlerde kontroller yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: