İzmir’de 1 Mayıs Kutlamaları

İzmir’de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları Alsancak Gündoğdu Meydanı ve Bornova Cumhuriyet Meydanı...

İzmir’de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları Alsancak Gündoğdu Meydanı ve Bornova Cumhuriyet Meydanı olmak üzere iki noktada kutlandı. Kutlamaların Gündoğdu Meydanı’nda Suavi konseri sırasında bir vatandaş elinde Türk bayrağı ve BDP flaması ile sahneye çıktı. Şarkısını yarıda bırakan Suavi, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için gruplara uyarılarda bulundu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde görev yapan ekiplerin hava, kara ve denizden çeşitli güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi. Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlamalar için çeşitli sivil toplum kuruluş örgütleri, siyasi parti üyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar Konak, Basmane ve Alsancak’ta çeşitli noktalarda buluştuktan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek kortej yürüyüşleri eşliğinde polis kontrolünün bulunduğu arama noktalarından geçerek alana giriş yaptı. Zaman zaman kortej yürüyüşleri sırasında gruplar arasında gergin anların yaşandığı dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Bu yıl ‘taşerona hayır’ temasıyla kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın ortak taleplerinin içerdiği metin Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç tarafından okundu. Karakoç, bu yıl bayramda dünya ve ülke genelinde özgürlük ve barış temennisinde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Emeğin çıkarının savaşla değil barışta olduğunu biliyor, savaştan yana hiçbir politikaya onay vermeyeceğimizi haykırıyoruz. Biz daha çok demokrasiyi herkes için istiyoruz. Bizim için dönem bölünme değil tek gerçek eksen emeğin çıkarların buluşma dönemidir”

Konuşmanın sanatçı Suavi konser vermek üzere sahneye çıktı. Bu sırada kalabalık arasından bir vatandaşın Türk Bayrağı ve BDP flaması ile sahneye çıktı. Alkış ve protestoların yükseldiği anda, Sanatçı Suavi şarkısını yarıda bırakarak alanda bulunan gruplara çeşitli uyarılarda bulunarak birlik ve bütünlük mesajı verdi. Suavi; ülkenin çok kritik günlerden geçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Fiziki şartlardan dolayı ayrı kutlamalar anlayış olabilir ancak ideolojik ayrımcılıktan işçi sınıfı kaybeder, egemenler kazanır. Arkasından çok net bir şey söylemek lazım işçi sınıfı hareketinin başarıya ulaşması bir savaş ortamında çatışma ortamında mümkün değildir.” Suavi’nin konuşmasının ardından sahneye çıkan vatandaşın elinde bulunan Türk Bayrağı kalabalık arasında bulunan bir bayan tarafından elinden alındı. Tansiyonun yükselmediği olayda Suvai, yarım bıraktığı konserine şarkılarını seslendirerek devam etti.

Reklam
Reklam

İzmir Gündoğdu Meydanı’nda kutlamalara gölge düşmezken vatandaşlar söylenen şarkılara halay çekerek eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz