İzmir'de 13'üncü Öykü Günleri

İZMİR, Konak Belediyesi'nin Mart ayı boyunca tüm etkinlikler için belirlediği 'Kentte Kadın Var' teması ile örtüşerek, 'Kadın ve Kent' temasının

İZMİR, Konak Belediyesi'nin Mart ayı boyunca tüm etkinlikler için belirlediği 'Kentte Kadın Var' teması ile örtüşerek, 'Kadın ve Kent' temasının vurgulandığı 13. İzmir Öykü Günleri'nin bu yıl ki onur konuğu Türk Edebiyatı'nın usta kalemlerinden Nursel Duruel olurken, çok sayıda önemli öykü yazarı da etkinlikte yer aldı.
Edebiyat tutkunları ve sanat dostlarını buluşturan etkinliğin açılışı ses sanatçısı Seher Dilmaç Meriç'in mini konseriyle başladı. Açılış konuşmasının ise Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptı. Pekdaş, 13. İzmir Öykü Günleri'ni İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta düzenlemekten duydukları onur ve mutluluğunu dile getirdi.
13. İzmir Öykü Günleri'nin Onur Konuğu Nursel Duruel ise yaptığı konuşmada düzenlenen etkinliğin kendisi için heyecan verici olduğunu söyledi. 'Kadın ve Kent' konusunun ana tema olarak belirlenmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Duruel, kadına yönelik şiddetin son yılların en önemli toplumsal sorunlarından biri olduğunu belirterek, kadınların sesinin daha gür çıkması gerektiğini dile getirdi.
İzmir Öykü Günleri yapılan konuşmaların ardından öyküleriyle kendi kuşağının sesi olan ve sonraki kuşaklara da öncüllük eden Yazar Nursel Duruel'in adına düzenlenen panel gerçekleştirildi. Yazdığı eserleri pek çok ülkede yayınlanan ve ders kitaplarına giren usta yazar Duruel'in yapıtları ve öykücülüğünün konuşulduğu, 'Öykümüzde Yazılı Bir Kaya; Nursel Duruel' başlıklı paneli Birsen Ferahlı yönetirken, Berat Alanyalı, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Senem Duruel Erkılıç'ın konuşmacı olarak katıldı. Duruel'in öyküyle serüveninin ele alındığı panelin ardından 'Öykülerde Kent ve Kadın' konulu söyleşi gerçekleştirildi. İzmir Öykü Günleri'nin ilk günü Tiyatro Nienor'un 'Dişi' adlı tiyatro oyunuyla tamamlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: