İzmir'de 2009 yılında işlenen cinayet 'Behzat Ç.' dizisine konu oldu

İzmir'de 2009 yılında işlenen ve içeriği sebebiyle dikkat çeken bir cinayet ve intihar, "Behzat Ç."...

İzmir'de 2009 yılında işlenen ve içeriği sebebiyle dikkat çeken bir cinayet ve intihar, "Behzat Ç." isimli polisiye dizi filme konu oldu. Söz konusu olayda, otoyolda park halindeki bir otomobilin içinde iki kişi, tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Cinayet bürosu dedektifleri, yaptıkları soruşturmada ölenlerden Süleyman Y.'nin, aynı zamanda patronu olan İbrahim Kesen'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar ettiğini, hayat sigortasından para alabilmek için bir yakınına olayı önceden anlatarak kullandığı silahı almasını istediğini, o yakınının da tabancayı aldığını belirlemişti.

Reklam
Reklam

İzmir'deki olay, 26 Ocak 2009 tarihinde Çeşme otoyolu Uzundere mevkisinde yaşanmıştı. Park halinde bir araba gören sürücüler, içinde iki kişinin hareketsiz durduğunu görünce polise bildirdi. 35 BNY 64 plakalı otomobilde inceleme yapan polis, sürücü işadamı İbrahim Kesen ve yanındaki çalışanı Süleyman Y.'yi, başlarından vurularak ölmüş halde buldu. Bunun üzerine inceleme başlatan tecrübeli Cinayet Büro dedektifleri, iki kişinin öldürülmesi gibi görünen olaya, Süleyman Y.'nin bitişik atışla vurulması ve elinde barut izine rastlanması sebebiyle şüpheyle yaklaştı.

CİNAYET VE İNTİHAR ÇIKTI

Öldürüldüğü tahmin edilen iki kişinin iş ve yakın çevresini araştıran polis, ekonomik durumlarından aile yaşantılarına kadar geniş bir yelpazede iz sürdü. Aynı zamanda güvenlik kameraları görüntülerini de inceleyerek, ölenlerin otomobilini başka bir arabanın takip ettiğini belirleyen polis, şüpheli otomobilin Süleyman Y.'nin akrabası O.E.'ye ait olduğunu tespit etti. Bunun üzerine gözaltına alınan O.E.'nin ifadeleri, olayın bambaşka bir şekilde geliştiğini ortaya koydu. Polis, olayın şöyle meydana geldiğini belirledi: "Süleyman Y., bir konu için konuşma bahanesiyle otomobili otoyol kenarında durdurdu. Tabancayla Kesen'i başından vurarak öldürdükten sonra arkada kendilerini takip eden kuzeni O.E.'yi yanına çağırdı. Tabancayla intihar edeceğini, ailesinin mağdur olmaması için yaptırdığı hayat sigortasından yüklü miktarda para almasını sağlayacağını, bunun için öldürülmüş gibi görünmesi gerektiğini anlatarak, intihar etmesinin ardından tabancayı ortadan kaldırmasını istedi. Süleyman Y.'nin kendi canına kıymasının ardından kuzeni O.E., tasancayı alarak olay yerinden uzaklaştı."

Reklam
Reklam

Polis, O.E.'nin verdiği ifade doğrultusunda olayda kullanılan tabancayı, atıldığı mazgalda bulmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz