İzmir'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İzmir Atatürk Stadı'nda kutlama programı düzenlendi. Vali...

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İzmir Atatürk Stadı'nda kutlama programı düzenlendi. Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın koltuklarını devrettiği öğrenciler, tören aracına binerek etkinliğe katılanların bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, törende yaptığı konuşmada Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan'ı dünya çocuklarıyla paylaşmak isteyen UNESCO'nun, 1979'u ''Dünya Çocuk Yılı'' ilan ettiğini hatırlatarak, dünya çocuklarının bayramını birlikte kutladığını kaydetti. Geçit töreninin ardından Türk ve yabancı öğrenci grupları çeşitli gösteriler sundu. Toplam 7 bin 200 öğrencinin görev aldığı törende, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ve EXPO'nun tanıtıma ilişkin broşürler dağıtıldı. Öğrencilere, EXPO 2020 logosu bulunan tişört ve şapkalar verildi. Ayrıca 5 bin 280 öğrencinin hazırladığı fon gösterisinde de EXPO tanıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: