İzmir'de alevli gece

İzmir Seferihisar'da dün öğleden sonra çıkıp sabaha kadar devam eden orman yangını, kontrol altına alınabildi.

İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde dün öğleden sonra çıkan orman yangını, gece boyunca devam etti. Tedbir amaçlı bir Ürkmez Beldesi’ndeki bir mahallenin boşaltıldığı yangın, bugün öğle saatlerinde büyük ölçüde kontrol altına alınabildi.

YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETTİ(FOTO GALERİ)

Seferihisar İlçesi’ndeki Ürkmez Barajı’nın bulunduğu alanda, dün saat 14.20 sıralarında orman yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nden 6 helikopter, 4 amfibi uçak, 7 dozer ve 8 yer ekibi ile müdahale etti. Ekipler, büyük çaba sarf ederken, rüzgarın da etkili olduğu bölgede alevler hızla yayıldı.

Reklam
Reklam

Yangın nedeniyle Ürkmez Beldesi'nde dağlık arazide bulunan 50 haneli Mersin Alanı Mahallesi'nin önlem amaçlı boşaltıldı. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale sonlandırıldı, yer ekipleriyle çalışmalara devam edildi.

İzmir'de alevli gece | www.mynet.com/video

Gece boyunca devam eden yangına, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 11 helikopter ve 5 söndürme uçağgıyla yeniden havadan müdahale edilmeye başlandı. Yoğun bir çalışma sonucu, saat 11.00 sıralarında yangın büyük oranda kontrol altına alınabildi. Yetkililer, soğutma çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Ekipler, çıkış nedeni araştırılan yangında, şu ana kadar zarar gören alan hakkında bilgi vermedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: