İzmir'de Altındağlılar Da Şehir Dönüşümü Istiyor

Ege Yerel Yönetimleri İzleme Platformu (EYYİD), İzmir'in Bornova ilçesinde bir ilke imza atarak, Altındağ semti...

Ege Yerel Yönetimleri İzleme Platformu (EYYİD), İzmir'in Bornova ilçesinde bir ilke imza atarak, Altındağ semti Kemalpaşa Caddesi'ndeki Paşa Kıraathanesi'nde şehir dönüşümü hakkında bir panel düzenledi. Panelde Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşarca, bilgi vererek soruları cevapladı.

EYYİD Genel Başkanı İhsan Yılmazoğlu, yaptığı açıklamada, "Çarpık kentleşmenin yoğun olduğu Altındağ semtimizde bu toplantıyı düzenleme kararı aldık. Amacımız, sizleri bilgilendirmek. İzmir'de konunun en yetkili ismini getirdik.” dedi. Altındağ'daki yedi mahallenin muhtarlarının da katıldığı panelde söz alanlar, hallerinden memnun olmadıklarını ancak dönüşümde evlerinin durumu konusunda tereddütleri bulunduğunu ifade etti. EYYİD Genel Başkan Yardımcısı ve Bornova İl Genel Meclis Üyesi Ali Fuat Yakın, konuşmasında şunları söyledi: “Haklarımız yenmesin, rant alanı haline getirilip mağdur edilmeyelim. Semtimizin durumu, hakikaten içler acısı. Vatandaş, halinden memnun değil. Göç ve plansız yapılaşmanın getirdiği zorlukları birebir yaşıyorlar. Maalesef Bornova merkezde oturanlar ve yöneticilerin burasıyla ilgili çözüme ait hiçbir projeleri yok. Biraz emek ve çaba sarf edilerek Altındağlı ikna edilebilir ve kentsel dönüşüm alanı olarak bir başlangıç yapılabilir. Mevcut yasalar vatandaşın yanında ve mağdur olmayacakları şekilde düzenlendi. Bir tek şey istiyorlar, haklarının yenmemesi, rant alanı haline getirilip mağdur edilmemeleri.”

Reklam
Reklam

Bunun sadece Altındağ’ın değil, Çamdibi ve diğer birçok semtin de meselesi olduğunu vurgulayan Yakın, “Altındağ’da 60 bine yakın vatandaşımız yaşıyor. Bir yangın olduğunda, itfaiye araçlarının gireceği sokak yok. Deprem ayrı bir sorun. Vatandaşlarımız, kendi halleriyle başbaşa bırakılmış. Altındağ için elini taşın altına koyacak ve vatandaşı ikna edecek, öncülük yapabilecek bir ağabeye ihtiyaç var. Hem muhtarlar hem de Altındağlılar çözüm istiyor. Konuşan çok ancak ilgilenen yok.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: