İzmir'de arsa kavgası: 2 ölü, 2 yaralı

İZMİR (İHA) - İzmir'de 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde arsa tartışması kanlı bitti. Yaşlı şahıs arsasını elinden aldığını iddia ettiği aileye kurşun yağdırdı. Olayda, biri 9 yaşında kız çocuğu olmak üzere 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Konak İlçesi Eskiizmir Semti 9600 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, bir süredir aralarında arsa anlaşmazlığı olan Tahir Ordu (65) ile Gülizar Gültepe (55) sabah saatlerinde kavga etti. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafları yatıştırarak, ayrıldı. Ancak, tartışma taraflar arasında akşam saatlerinde yeniden alevlendi. Saat 17.00 sıralarında, Gülizar Gültepe ile Tahir Uygur yeniden kavgaya tutuştu. Olaya Gülizar Gültepe'nin oğulları Eray Gültepe (33) ve Engin Gültepe de (31) karıştı. Bu sırada yanında getirdiği ruhsatsız silahını çeken Tahir Ordu, çevresine rast gele ateş etti. Silahtan çıkan kurşunlar Gülizar Gültepe ile oğulları Eray ve Engin Gültepe'ye isabet ederken, o sırada sokaktaki kavgayı seyretmekte olan 9 yaşındaki Damla Bulut da çıkan kurşunların hedefi oldu. Yaralanan 4 kişi ambulanslarla Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Gülizar Gültepe ve 9 yaşındaki Damla Bulut, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Reklam
Reklam

Olaydan sonra kaçan zanlı Tahir Ordu, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözlem altına alındı. 9 yaşındaki kızlarının hastanede ölüm haberini alan baba Ali Bulut ve anne Olcay Bulut, sinir krizleri geçirdi. Acılı anne-baba yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Tahir Ordu ile Gülizar Gültepe arasındaki arsa anlaşmazlığının geçmişe dayandığı, Gülizar Gültepe'nin açtığı davayı kazandığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.