İzmir'de Askeri Aracın Geçişi Sırasındaki Patlama

İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin, uzaktan kumandalı saldırıda 2 ayrı

İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin, uzaktan kumandalı saldırıda 2 ayrı patlama olduğunu belirterek, "Saldırganların yakalanması için bölgede havadan ve karadan çalışmalar devam ediyor" dedi.

Kıraç, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen 6 yaralı askeri ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saat 08.15 civarında askeri personeli taşıyan servis aracının saldırıya uğradığını söyledi.

Vali Kıraç, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Mayınlı, uzaktan kumandalı saldırıda 2 ayrı patlama oldu, 1 şehidimiz, 11 yaralımız var. Yaralılarımızın 3'ü Menemen Devlet Hastanesi'nde. 2'sinin ameliyatı devam ediyor ve hayati tehlikeleri yok. 6 yaralımız Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, birinin ameliyatı devam ediyor. 2 yaralı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde. İnşallah bu son kaybımız olur, üzüntülüyüz. Milletimize, şehidimiz için baş sağlığı ve yaralılarımız için acil şifalar diliyorum."

Kıraç, gazetecilerin, saldırı sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin sorusu üzerine, polis ve jandarmanın kırsal alanda çalışmaları sürdürdüğünü belirterek, "Saldırganların yakalanması için bölgede havadan ve karadan çalışmalar devam ediyor. Alınması gereken tüm tedbirler alındı" diye konuştu.

Muhabir: Ayten Aydın - Zeynep Hoşgörür / Bahri Okumuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: