İzmir'de Assael Anısına Briç Turnuvası

Onur ATIŞ / İZMİR, Kültürpark Fuar Alanı A1 Holü'nde pazar günü sona erecek şampiyonaya ilginin yoğun olacağını dile getiren Nafiz Zorlu,

Onur ATIŞ / İZMİR, Kültürpark Fuar Alanı A1 Holü'nde pazar günü sona erecek şampiyonaya ilginin yoğun olacağını dile getiren Nafiz Zorlu, şöyle devam etti:
"Ege Açık İkili Briç Şampiyonası'na 2012 yılında vefat eden briç takım arkadaşım Salvador Assael'in adını verdik. Salvador Assael'in vefatından sonra İzmir'de briçin tadı kaçtı. Oysa İzmir'de çok güçlü gençlerimiz var. Ben Büyükşehir Belediyesi adına oynarken bu kente şampiyonluklar getiriyordum. Ancak belediye bu branşı kapatmayı tercih etti."
Briçin bir spor branşı olarak algılanması gerektiğini ifade eden Başkan Zorlu, "Briçin olimpik spor dalları arasına girmesi için çaba gösteriyoruz. Türkiye'de 150'den fazla briç kulübünde 6500 faal oyuncu bulunuyor. Son dünya şampiyonasında ülkemiz 7'nci oldu. Bireysel başarılarımız var. Örneğin ben dünya şampiyonu olmayı başardım" diye konuştu. Nafiz Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Briçle ilgili dünyada büyük organizasyonlar yapılıyor. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı uluslararası turnuvaları Türkiye'ye getireceğiz. Katılımcılar, kendi masraflarını karşıladıkları için, golf sporunda olduğu gibi üst düzey gelir gruplarından yabancı yarışmacıları ülkemizde ağırlayabiliriz. Yaklaşık 100 bin dolar harcanarak organize edilen bir turnuvadan 3-4 milyon dolar gelir elde edilebiliyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: