İzmir'de at yarışı sezonu başladı

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Umur Tamer, özlemle bekledikleri yasanın çıkmasıyla, Türk atçılığında yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

TJK Başkanı Umur Tamer, İzmir'de 2006-2007 at yarışı sezonunun başlaması nedeniyle, İzmir Hipodromu'nda basın toplantısı düzenledi.

Umur Tamer, şans oyunlarından alınan vergi ve fonları düzenleyen yasa tasarısında, atçılar lehine düzenlemelerin yapıldığını kaydetti. Tasarının, hükümet tasarısı şeklinde, TBMM'ye gönderileceğini belirten Tamer, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"50 yıldır özlemini çektiğimiz yasanın çıkmasıyla atçılıkta artık yeni bir dönem başlayacak. Yasanın çıkmasıyla 2004 yılındaki mevcut durum nedeniyle atçılarımızdan geri almak durumunda kaldığımız hakları, 2007 yılında fazlasıyla vermeyi planlıyoruz. Bu dönemde bayilerimiz ve yarışseverler de sıkıntı çektiler. Onlara daha iyi imkanlar getirmeyi planlıyoruz."

Umur Tamer, kendilerine sağladıkları destek nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a teşekkür etti.

Umur Tamer, İzmir'de gece yarışı yapılabilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

-TJK'DA SEÇİM-
Bir basın mensubunun sorusu üzerine, şubat ayında yapılacak genel kurulda, aday olup olmamaya henüz karar vermediğini kaydeden Umur Tamer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TJK'da seçim sürecine henüz girilmedi ama girilmesini isteyenler var. Seçim sürecine kadar ben adaylığımı açıklayamam. Bir destek görür, bir davet alırsam, şartlarımı değerlendireceğim, gerçekten gücüm var mı ona bakacağım. Ondan sonra kararımı vereceğim.

Reklam
Reklam

TJK Başkanlığı çok önemli bir görev. Toplumun gözü önündesiniz. Aile yapınızla, sosyal yaşantınızla, iş hayatınızla her şeyin doğru olması lazım. Yürekli olacaksınız, çevrenizle barışık olacaksınız ve Ankara ile kol kola çalışacaksınız. Bu vasfı taşıyan arkadaşlar elbette ki var ve talip olacaklardır. Ocak ayının başında düzenleyeceğimiz basın toplantısında bu konudaki kararım konusunda birşey söyleyebilirim."

-KONAK MEYDANINA VE HİPODROMA DEV EKRAN-
Umur Tamer, Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker'in önerisiyle, Taksim Meydanı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu dev ekranda at yarışlarının yayınlanmaya başladığını ve bunun at yarışı sektörüne büyük katkıları olduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir görüşme yapacaklarını kaydeden Tamer, "Konak Meydanı'nda da Büyükşehir Belediyesi böyle bir ekran kurarsa, yarış saatleri için bu ekranı kiralayabiliriz" diye konuştu.

Umur Tamer, 2007 Mart ayında, İzmir Hipodromuna 48 metre karelik dev ekran kuracaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Turizme yönelik at yarışının hızla gelişmesinden yana olduklarını kaydeden Tamer, Antalya'da bir hipodrom kurmayı tasarladıklarını da ifade etti.

Öte yandan İzmir'de 2006-2007 sezonun ilk yarışını Emin Üçeş'in "Hayalet" isimli atıyla, apranti Erdoğan Yavuz kazandı.