İzmir'de, 'ata’Dan Ana’Ya Saygı' Koşusu

İZMİR, Spora büyük önem veren Atatürk ve onu Türk milletine kazandıran annesi Zübeyde Hanım, Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 23'üncü

İZMİR, Spora büyük önem veren Atatürk ve onu Türk milletine kazandıran annesi Zübeyde Hanım, Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 23'üncü kez düzenlenen 'Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu' ile anıldı. Koşu, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katılımıyla Karşıyaka İskele'den başladı. 938'i kayıtlı, her yaştan yaklaşık bin sporcunun hazır bulunduğu koşuda, Yalı Caddesi’ni takip eden sporcular, Girne Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne dönüp, 3.6 kilometrelik parkur sonunda Zübeyde Hanım Kabri’ne ulaştı. Dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.
3 ÜLKEDEN KATILIM VARDI
Yaklaşık 30 farklı kategoride gerçekleşen koşuda, İngiltere, Sudan ve Azerbaycan gibi ülkelerin yanı sıra İzmir'in çevre ilçelerinden sporcular da yer aldı. Engelli sporcuların da bulunduğu koşuda, en küçüğü 10, en büyüğü ise 81 yaşında olan Atatürk sevdalıları madalyalarını aldı. Tekerlekli sandalye ile yarışı tamamlayan Osman Ertöz'e kupasını Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar verdi.
YOLUNDAN DÖNMEYECEĞİZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Ata’mızı bize kazandıran Zübeyde Ana’ya şükran borçluyuz. Ata’mızın bize emaneti Cumhuriyet’i hep birlikte koruyacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve saygıdeğer annesi Zübeyde Hanım’a bir kez daha söz veriyoruz. Rahat uyuyunuz, bugünkü sıkıntılara bakıp üzülmeyiniz. Çocuklarınız sizlerden aldıkları ilham ve güçle, birliğimizi, ülkemizi daima koruyacak, aydınlanma yolundaki rotasından asla sapmayacaktır. Karşıyaka, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasında her koşulda, her zorluğa inat koşmaya devam edecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: