İzmir’de atletizm heyecanı

Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig yarışları yarın İzmir’de başlıyor. 12 ülkenin mücadele edeceği yarışlarda ilk...

Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig yarışları yarın İzmir’de başlıyor. 12 ülkenin mücadele edeceği yarışlarda ilk 3 sıraya giren takımlar Süper Lig’e yükselecek.
İzmir Atatürk Stadı’nda yapılacak şampiyona çekiç atma müsabakalarıyla başlayacak. Son iki takımın 2. Lig’e düşeceği şampiyonada Türk Milli Takımı 45 sporcu ile mücadele edecek.
Türkiye'nin yanı sıra şampiyonaya Belçika, Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsviçre, Macaristan, Norveç, Romanya, Slovenya ve Yunanistan'ın katılacak. Erkekler ve bayanlarda 20 ayrı branşta mücadele edilecek şampiyonaya İzmir halkının büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Şampiyona öncesi kentin çeşitli yerlerinde kurulan Atletizm Platformlarına İzmir halkı yoğun ilgi gösterdi.
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türk Milli Takımının son 3 yıldır 1. Lig’de mücadele ettiğini ifade etti. Türkiye'de düzenlenecek bu şampiyonanın önemine değinen Terzi, şöyle konuştu:
“Milli Takım olarak bir ilki gerçekleştirmek ve Süper Lig’e yükselmek istiyoruz. Süper Lig’e yükselirsek, atletlerimizin hem tecrübesi artacak, hem de Avrupa’nın en iyi atletleriyle yarışma şansını elde edecek. İzmir halkının bize büyük destek vereceğine inanıyorum.bu şampiyonadan alnımızın akıyla çıkacağız.”

Reklam
Reklam

NEVİN YANIT: İZMİR ÇOK FARKLI OLACAK
Geçen hafta yapılan Cezmi Or yarışlarında 100 metre engellide 4. Olan Nevin Yanıt ise bu turnuvanın çok farklı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Kendi evimizde düzenlediğimiz bu turnuvada takım olarak mutlaka Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Bunun için ben üzerime düşen payı yapacağım. Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz