İzmir’de Balyoz Eylemi

İzmir’de İşçi Partisi (İP), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi yaklaşık...

İzmir’de İşçi Partisi (İP), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi yaklaşık bin kişi, Balyoz davası sanıkları hakkında çıkan kararları yürüyerek protesto etti.

Bugün, saat 12.00’de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplamaya başlayan İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Emekli Subay, Astsubay Derneklerinin üyelerinin bulunduğu yaklaşık bin kişi, Balyoz davasında çıkan kararları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. “Hükümet istifa”, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz”, “Millet uyuma, orduya sahip çık, "Balyoz yalanı, Amerika planı", "Orduya uzanan eller kırılsın" sloganları atan protestocu grup Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarının fotoğraflarını taşıyarak kortej halinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden AK Parti İzmir İl Başkanlığı önüne geldi. Grup burada Harbiye, İzmir ve Onuncu Yıl Marşlarını söyledi.

Reklam
Reklam

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in istifasını isteyen protestocu grup adına konuşan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, "Değerli komutanlara verilen bu cezaları kabul etmiyoruz. Acaba iktidar o kadar sene hala ülkeyi yönetebileceğini mi zannediyor? Siyasi ömürleri o kadar uzun olmayacak. Türkiye'nin en büyük ihtiyacı güçlü bir ordudur. Her gün gelen şehit haberlerinin acısını yaşıyoruz. Yaşamını terörle mücadeleye ayırmış, hak etmediği cezalara çarptırılmış komutanlara buradan selam gönderiyoruz" dedi.

Grup protesto sonrası olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: