İzmir'de Belediye, Öğrencilere 2.6 Milyon Liralık Süt Dağıtacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle yürütülen Süt Kuzusu projesinin yeni dönemi için...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle yürütülen Süt Kuzusu projesinin yeni dönemi için 2.6 milyon litrelik süt dağıtımı sözleşmesi imzalandı.

Geçen dönemde, 0-5 yaş aralığındaki 98 bin çocuğun sağlıklı süt içmesini sağlayan proje kapsamında 2 bin ortaklı üretici kuruluşu olan Tire Süt Kooperatifi’nden temin edilen sütler, miniklerin sofrasına gelene kadar birçok kez kontrolden geçiyor. El değmeden sağılan sütler, doğrudan soğutma tankına giriyor. İlk olarak antibiyotik kontrolü, alkol testi ve su analizini kapsayan ön kontrole tabi tutuluyor. Testlerde geçemeyen sütler imha ediliyor, aranan özelliklere sahip sütler, + 4 derecede soğuk şekilde muhafaza edilerek fabrikaya gönderiliyor.

Reklam
Reklam

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, sağlıklı nesiller için bu tür projelerin ülke çapında uygulanması gerektiğini söyledi. Eskiyörük, “Gerek okul sütü, gerekse Süt Kuzusu projeleri için sütün doğrudan üreticiden temin edilmesi, Küçük Menderes Havzası süt üreticileri için büyük önem taşımaktadır. Projeler sayesinde bölgede süt hayvancılığı gelişmiş, üretim miktarı artmış ve en önemlisi de süt taban fiyatlarının dengede kalması sağlanmıştır. Bir çok ilde mevsimsel üretim değişiklikleri nedeniyle süt taban fiyatları düşerken İzmir’de bu projeler sayesinde düşüş yaşanmamıştır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: