İzmir'de, Beyaz Önlüklülerden Özgecan Tepkisi

Taylan YILDIRIM/ İZMİR, Tarsus'ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, öldürüldükten sonra yakılması, İzmir'de de, büyük tepki çekti. İzmir Tabip Odası üyesi

Taylan YILDIRIM/ İZMİR, Tarsus'ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, öldürüldükten sonra yakılması, İzmir'de de, büyük tepki çekti. İzmir Tabip Odası üyesi doktorlar da, cinayeti protesto etti. Alsancak Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan doktorlar adına basın açıklamasını Genel Sekreter Mete Güzeland okudu. Vicdanı olan tüm erkek ve kadınların başı sağ olsun diye konuşmasına başlayan Güzeland, şöyle dedi:
"Aslında katledilen, yakılan Özgecan değildi. Kadının kamusal alanda var olması, yolculuk edebilmesine bir sadırıydı. Özgecan'ı yakan alevler, kadın ya da erkek, çoluk çocuk tüm insanlığımızı yakmıştır. Kim bilir daha kaç kadın, kaç çocuk kadın, yakılacak ya da tecavüze uğrayacaktır. Maalesef ortaçağda cadı avlarında, odun yığınlarının üzerinde kadınları yakan barbarlar bugün Türkiye'deler. Sayıları her geçen gün artmakta, sistem bunları türetmekte ve kendilerini Özgecanları yakarak göstermekteler."
"DAKİKADA 20 KADIN DAYAK YİYOR"
Türkiye'de 1 dakikada, 20 kadının dayak yediğini belirten Mete Güzaland, şöyle devam etti:
"Dakikada 20 kadın dayak yiyorsa, her ay 34 kadın ve son 6 yılda, 4 bin kadın öldürülüyorsa ve binlerce kadın tecavüze uğruyorsa bunun bir sorumlusunun olması gereklidir. Bunun sorumlusu, bir başka ülkenin başkanına, seslenen Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı ve yönetimi altındaki kadroların tümüdür. AKP iktidarı, kendisine oy verenler vermeyenleri ayırmak için, sadeci dini, mezhepçiliği, fakirliği ve eğitimsizliği değil aynı zamanda insanların cinsiyetini de kullanmaktadır. Kadın erkek eşitliğine inanmadıklarını açıkladılar. 'Sesli gülmek fahişeliktir' dediler. 'kızlar okumasın, okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor' dediler. Eğitimsiz, işsiz, sadakaya bağlanmış bir toplumun zavallılaştırılmış erkek cinsi, zavallılaştırılmış kadın cinsine kıyıyor. Gözleriyle kıyıyor, psikolojik baskıyla kıyıyor, örterek ve eve hapsederek kıyıyor. Yetmezse, tecavüz ederek, döverek ve öldürerek kıyıyor. Cinsiyetçilik resmi ideoloji olamaz. Cinsiyet kıyımı asla görmezden gelinemez. Tabip odası olarak, kadın cinayetlerinin asıl sorumlusu olan resmi ideolojisi din istismarına dayalı cinsiyetçilik olan, iktidar ve çevresini şiddetle protesto ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: