İzmir'de bin hektarlık alan yatırımcı bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilde bin hektarlık alanın yatırımcıları beklediğini söyledi. Kocaoğlu, Vodafone...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilde bin hektarlık alanın yatırımcıları beklediğini söyledi. Kocaoğlu, Vodafone Türkiye ile Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle düzenlenen “İş Ortağım Buluşmaları” etkinliğine katıldı.
İş dünyasının önemli isimlerinin de yer aldığı toplantıda, İzmir'in son yıllarda yakaladığı gelişime dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, sanayi ve ticaret alanında teşvik edilmesi gerektiğini, asıl sıçrama yapacağı sektörlerinse hizmet ve turizm olduğunu belirtti. Yıllardır mücadele ettikleri, "3. İzmir" olarak da adlandırılan Yeni Şehir Merkezi Projesi'nde sevindirici bir gelişme yaşandığını aktaran Kocaoğlu, "Körfeze 5 km. kıyısı olan 500 hektarlık bu alanın planlanması sürecinde, bilirkişi raporu ilk defa lehimize çıktı. İdare mahkemesi. yürütmenin durdurulması yönündeki talebi reddetti. Bu alanda uzun süredir yatırım yapmak isteyen yatırımcılar vardı, karar onlara da moral verdi." dedi.
Planladıkları diğer bir arazi olan İnciraltı Bahçelerarası'nda da sağlık konsepti içinde düşük yoğunluklu bir yapılaşma öngördüklerini belirten Kocaoğlu, burada hastaneler, termal oteller ve geriatri merkezleri kurulmasını planladıklarını söyledi. 500 hektarlık alanın sahile yakın bölümünde de EXPO 2020 için yer ayırdıklarını dile getirerek, "Kentte yatırım yapılabilecek kara parçalarını planlamış bir belediye olmak bizi gururlandırıyor. Bin hektarlık bu iki alan, yatırım yapılabilecek kara parçaları olarak ülkemiz ve dünya yatırımcılarını bekliyor." şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan ise grup olarak İzmir'e yeni bir yatırım planladıklarını, ayrıntılarını yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz