İzmir'de denize düşen uçağı çıkarma çalışmaları sürüyor

İzmir'de denize düşen askerî eğitim uçağını çıkarma ve kayıp Pilot Teğmen Serkan Sağır'ı arama çalışmaları...

İzmir'de denize düşen askerî eğitim uçağını çıkarma ve kayıp Pilot Teğmen Serkan Sağır'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Foça ilçesi Aslanburnu mevkisinde geçen pazartesi günü saat 16.05 sıralarında eğitim uçuşu yaparken düşen, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait T-37 tipi uçağın enkazını, yaklaşık 5 mil açıkta ve 125 metre derinlikte olduğu belirlenmişti. Uçağın çıkarılması için çalışmalar devam ederken dün Pakistanlı Pilot Binbaşı Masood Hussain Chhachhar'ın cesedine ulaşılmıştı. Altıncı günde Yeni Foça beldesi açıklarında Ramada Burnu, Tavşan Adası ve Arslan Burnu üçgeninde sürdürülen çalışmalar, bugün Nemrut Körfezi açıklarına kaydırıldı. SAR timleri kıyıları ve deniz yüzeyini tararken açıklardaki denizaltı kurtarma gemilerinde bulunan ROW isimli robot cihazla da enkaza müdahale ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz