İzmir'de deprem

İzmir'de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkezi üssünü İzmir Körfesi olarak saptadığı deprem bugün saat 17.48'de meydana geldi.

[

****](http://video.mynet.com/habervideo/Izmir-de-deprem/1448489/)

Yaklaşık 20 saniye süren sarsıntı çevre iller ve İzmir'in sahil kesiminde hissedildi. Deprem İzmir ve çevresinde korku yarattı.

Depremin 12.2 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

Depremle birlikte ev ve işyerlerinde bulunan vatandaşlar sokaklara akın etti. Bir süre dışarda bekleyen vatandaşlar yeniden evlerine döndü.
**'OLUMSUZ BİR BİLDİRİM YOK'** Deprem sonrası açıklama yapan İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, depremin ardından İzmir merkez ve ilçelerdeki durumla ilgili görüşmeler yaptıklarını, kendilerine iletilen herhangi bir problemin olmadığını söyledi. İlçelerle görüşmelere devam ettiklerini kaydeden Aydın, ''Olumsuz bir durum tespiti veya bildirimi yok. İlk tespitlere göre can ve mal kaybı yok'' dedi. **2 ARTÇI DEPREM** Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından merkez üssü yine İzmir Körfezi olan 3.2 ve 3.3'lük iki deprem daha kaydedildi.