İzmir'de Dicle protestosu

KCK davasının tutuklu sanıklarından Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla düşürülmesi İzmir'de protesto...

KCK davasının tutuklu sanıklarından Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla düşürülmesi İzmir'de protesto edildi.

Konak Meydanı eski Sümerbank önünde toplanan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu üyeleri, Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşüren YSK kararını protesto etti.
Protestocu grup sık sık, ''Meclis'teki sesime vekilime dokunma'', ''Hatip Dicle onurumuzdur'' sloganı attı.

Grup adına konuşan Semra Uzunok, Hatip Dicle'nin Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak milletvekili seçildiğini, YSK'nın kararıyla milletvekilliğinin düşürüldüğünü belirtti. 12 Haziran seçimlerinin, Türkiye'de demokratikleşme açısından güçlü bir zemin oluşturduğunu, yeni bir dönemin kapısını açtığını dile getiren Uzunok, "Tam ortam bu hale geldiği sırada YSK, siyasal alana müdahale ederek seçmenin iradesini yok saydı. Hatip Dicle'nin vekilliği düşürülerek yerine Diyarbakır'dan AK Partili milletvekili adayının mazbata alması, bu kararın AK Parti'nin 330 sayısına ulaşma çabasına hizmet etmektedir. YSK'nın bu kararı geri çekerek Dicle'nin milletvekilliğinin önündeki engeller kaldırılmalıdır." dedi.

Reklam
Reklam

Uzunok, bunun yapılmaması halinde ülkenin kaosa sürükleneceğini savundu. Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz