İzmir'de Dolandırıcılık

İzmir'de cep telefonundan aradığı kişilere kendilerini savcı ya da polis olarak tanıtıp dolandıran ve çok...

İzmir'de cep telefonundan aradığı kişilere kendilerini savcı ya da polis olarak tanıtıp dolandıran ve çok sayıda suç kaydı bulunan şahıs, gözaltına alındı.

Son zamanlarda ülke genelinde vatandaşları cep telefonu ile arayıp kendisini emniyet mensubu, Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak, 'hesaplarınıza girilmiş, terör örgütüne yardım yapılıyor, yakalama çalışmaları yapıyoruz, hesaplara para yatırmanız durumunda şahısları yakalayacağız' diyerek emniyetin uyarılarına rağmen vatandaşlar dolandırılmaya devam ediyor. Şanlıurfa'da oturan V.S.A.'yı telefonla arayıp kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi, telefon numarasının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek, "Adınıza bankadan para çekilmeye çalışılıyor, operasyon yapılacak, yardımcı olmazsanız yardım ve yataklıktan hakkınızda işlem yapılacak" diyerek korkuttu. V.S.A. 20 bin TL parayı şüpheli C.S.'nin hesabına yatırdığı, daha sonra yine şahısların yönlendirmesi ile arabasını 28 bin TL'ye satıp karşılığında aldığı 45 adet Cumhuriyet altınını ve 500 TL nakit parayı bir poşete koyarak hastane bahçesinde tenha bir yere bıraktı. V.S.A toplamda 50 bin lira dolandırıldığını anladığında polise başvurdu.

Reklam
Reklam

Bursa'da oturan K.A. ise, kendisini arayan şahıslara benzer şekilde C.S. adına toplam 10 bin 50 lira para yatırarak dolandırıldı. Şikayet üzerine harekete geçen polis, paraları 15 adet hırsızlık, 2 adet dolandırıcılık, 2 adet uyuşturucu madde kullanmak ve 1 adet kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından toplam 20 suç kaydı bulunan C.S.’nin hesabına yatırılan paraları İzmir'deki değişik bankalardan çektiğini tespit etti. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu şüpheli C.S.’yi, dün üzerinde 2 bin 200 TL para ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı. C.S. ifadesinde olayları doğrulayarak parayı isimlerini Yusuf, Hasan ve Vedat olarak bildiği şahısların kendisini yönlendirmesiyle çekerek paraları bu şahıslara teslim ettiğini söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan C.S. adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, son dönemlerde cep telefonu kontörü ya da banka hesaplarından para isteme yöntemiyle yapılan dolandırıcılıkların artmaya başladığına dikkati çekerek, vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Yetkililer, polisin telefonla para veya kontör talep etmeyeceğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: