İzmir'de Düşen Eğitim Uçağı

İzmir'in Selçuk Efes Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Beydağ ilçesi Çomaklar köyü yakınlarında düşen Türk Hava Kurumu'na...

İzmir'in Selçuk Efes Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Beydağ ilçesi Çomaklar köyü yakınlarında düşen Türk Hava Kurumu'na ait eğitim uçağındaki yaralı pilotun köylüler tarafından 1 kilometre boyunca taşındığı öğrenildi.

Bahçede kestane toplarken eğitim uçağının yanına düştüğünü belirten tarla sahibi Ali İrfan Özkoç, “Tarlada kestane toplarken uçak bir anda yanıma düştü. Uçak kestane ağacına çarparak dik şekilde toprağa saplandı. Uçak düşünce direkt köy muhtarı Bünyamin Süren’i olay yerine çağırdım. Muhtarla birlikte hemen 112’yi arayarak kazayı haber verdik” dedi.

Reklam
Reklam

Kazada 54 yaşındaki öğretmen pilot Ahmet Can Damarsardı’nın olay yerinde öldüğünü söyleyen Özkoç, “Uçağın içine bakmaya gittiğimizde öğretmen pilot ölmüştü. Yanındaki öğrencisi Volkan Umudan ise ağır şekilde yaralıydı. Köy halkı olarak tarlada kullandığımız çadırları sedye haline getirerek, yaralı Umudan’ı yaklaşık 1 kilometre ambulans helikopterine götürmek için taşıdık. Daha sonra Türk Hava Kurumu’na bağlı kaza kırım ekibi kaza yerine gelerek incelemede bulundu” diye konuştu.

Kiraz Kaymakamı Alpaslan Yılmaz da olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri köylüleri kaza yerine yaklaştırmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: