İzmir’de Expo Coşkulu 23 Nisan

EXPO 2020 Genel Sekreterliği ile TRT’nin ortaklaşa düzenledikleri 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Cumhuriyet Meydanı’nda...

EXPO 2020 Genel Sekreterliği ile TRT’nin ortaklaşa düzenledikleri 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

EXPO 2020 temasıyla bu yıl İzmir’de düzenlenen 46 ülkeden 900 çocuğun katıldığı şenlik şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, AK Parti Milletvekili Ali Aşlık ve İlknur Denizli ile Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve halk katıldı. Türk ve yabancı çocuklar, ülkelerinin geleneksel folklor etkinliklerinden en güzel örnekleri sundu. Alana ilk gelen Hindistan ve diğer ülkelerin gösterileri beğeniyle izlendi.

Reklam
Reklam

EXPO 2020 coşkusunun damgasını vurduğu kutlamada konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İzmir’in barış ve kardeşliğin kenti olduğunu belirterek, EXPO 2020’yi kazanmayı istediklerini söyledi.

Bardakçı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu zor şartları unutmamak gerektiğini belirterek "Uygarlık seviyemizi yukarı çıkarmak ve spor sanat ve dünya çapında başarılı olmalıyız” dedi.

Vali Kıraç da beraberindekilerle birlikte alana inerek çocuklarla tek tek ilgilendi. ‘Çocukların gönüllü EXPO elçisi olduğunu belirten Vali Cahit Kıraç, EXPO bayrağını çocuklarla birlikte salladı. Vali Kıraç, çocuklarla birlikte "EXPO 2020 İzmir'de" diye seslendi.

Vali Kıraç ve beraberindekiler daha sonra Kordon’da kahvaltı yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz