İzmir’de ‘gezi Parkı’ Olayları: Eylemci Grup Polisle Çatıştı

İzmir'de, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için toplanan eylemcilerden ayrılan bir grup Basmane Meydanı’nda...

İzmir'de, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için toplanan eylemcilerden ayrılan bir grup Basmane Meydanı’nda bulunan AK Parti’ye yürümek istedi. Çevik kuvvet, parti binasına yürüyen kalabalık gruba müdahale etti.

Eylemciler polise taş ve sopalarla saldırırken, polis kalabalık gruba tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Akşam saat 19.00’den itibaren Basmane Meydanı’nda bulunan AK Parti Konak İlçe Binası önünde toplanan çoğunluğu gençlerden oluşan protestocular bir süre ‘hükümet istifa’ şeklinde slogan attı. Kalabalık grup daha sonra polise taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Bunun üzerine TOMA araçlarından gruba tazyikli su ve gazla müdahale edildi. Müdahale sırasında Basmane Meydanı savaş alanına döndü.

Reklam
Reklam

Polis panzerlerinin de devreye girmesiyle protestocu grup İzmir Fuar Alanı’na ve ara sokaklara doğru kaçtı. Polisle eylemciler arasında yaşanan arbede halen devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: