İzmir'de Gök Gürültülü Sağanak Yağış, Vatandaşları Tedirgin Etti

İzmir’de, hava tahmin raporlarına günler öncesinden yansıyan yağışlı hava, öğleden sonra kuvvetli gök gürültülü sağanak...

İzmir’de, hava tahmin raporlarına günler öncesinden yansıyan yağışlı hava, öğleden sonra kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış şeklinde kendini gösterdi. Vatandaşlar ise, gök gürültülerine karşın tedirgin olduklarını söyledi.

Sabah saatlerinde kısa süreli başlayan yağış, öğleden sonra saat 16.30 itibariyle gök gürültülü sağanak yağış şeklinde devam etti. Dolu şeklinde gök gürültülü sağanak yağış, kısa sürede su birikintilerinin oluşmasına sebep oldu. İzmir’de trafik akışının yoğun olduğu merkezi ilçelerde trafik polisleri, seyir halindeki araçlara olumsuz durumlara karşın sık sık uyarı anonsları yaptı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde hava sıcaklığında yaşanması muhtemel düşüş tahminlerine göre, İzmir’de termometreler 17 dereceyi gösterdi. İzmir’de yağışlı havanın hafta sonuna kadar kendini hissettireceğini belirten İzmir Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, “Yağışlar kuvvetli sağanak yağış şeklinde kısa süreli fırtına halinde, İzmir’de 13 Haziran Pazartesi gününe kadar devam edecek. Özellikle yağışlı hava gündüz saatlerinde yoğunluk kazanacak. Vatandaşlarımızın doluyla karışık sağanak yağışa karşın ani su baskınlarına ve düşen yıldırımlara karşın olumsuz herhangi bir durum yaşamamaları adına tedbirli olmalarında fayda var” bilgisini verdi.

Vatandaşlar da, “Gök gürültüleri bizleri çok korkuttu. Kulaklarımızı tıkamak durumunda kaldık. Böyle yağarsa eğer inşallah sel ve su baskınları yaşanmaz” dedi.

Saat 16.30 itibariyle kendini gösteren doluyla karışık sağanak yağmurda, İzmir’de metrekareye düşen yağış miktarları ise şöyle: Menderes'te 27 kilogram, Bornova’da 18 kilogram ve Konak Güzelyalı'da 12 kilogram.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: