İzmir'de 'Hangimiz Öfkeliyiz?' Semineri Düzenlendi

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, anne ve babalarla öğretmenlere yönelik, “Hangimiz Öfkeliyiz?” semineri düzenledi. Belediye Sosyal Yardım...

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, anne ve babalarla öğretmenlere yönelik, “Hangimiz Öfkeliyiz?” semineri düzenledi. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, öğretmen ve velilere öfke kontrolüyle alınabilecek önlemler anlatıldı. İsmail Cem Kültür Merkezi’nde, Psikolog Deniz Kurt ve Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Öktem anne ve babalara, belediye binasında iki yerdeki seminerlerde ise İzmir genelindeki anaokulu öğretmenlerine Pedagog Ayşen Özenç ve Psikolog Oya Şengezer bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Çocukların aşırı öfkelenmesinin önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri de anlatan konuşmacılar, şunları kaydetti: “Çocuğunuzun gözlerinin içine bakarak konuşun. Yapmaması gerekenleri saymak yerine, yapabileceği davranışları anlatın. Çocuğunuz öfkeliyse siz de öfkelenmeyin, sakin sakin konuşun. Doğru nefes almasını sağlayın. Uzun uzun nefes alarak kısa sürede sakinleşebilir. Ayrıca öfkelenmeye sebep olan ortamı değiştirerek, ilgiyi başka şeyler üzerinde toplamasını sağlayın. Çocukla inatlaşmayın. İki kardeş, bir oyuncak için kavga ediyorsa anne bir çocuğu, baba diğer çocuğu kontrol etsin. Oyuncak dönüşümlü olarak kullandırılsın, birine ayrıcalık tanınmasın. Öfke anları sürekli ise sakin ortamda daha çok iletişim sağlansın. Eğer her seferinde bir konuda öfke patlaması yaşanıyorsa çözümü, biraz erteleyerek bulmaya çalışın. Sakinleştikten sonra orta yol daha kolay bulunabilir.”

Öfkenin karşı tarafa aktarılmasının da içe atılmasının da yanlış olduğunu belirten uzmanlar, “Öfke anında karşımızdaki insanı kırabiliriz. Konuştuklarımıza, davranışlarımıza hakim olamayabiliriz. İçimize atarsak da kendimize zarar verir, ülser veya migren hastası olabiliriz. Oysa bunun yerine empati yaparak öfkemizi azaltabiliriz. Ayrıca yer değiştirme, kendi kendini telkin, gevşeme hareketleri gibi davranışlarla sakinleşebiliriz. Büyüklerin davranışları, çocuklara fazlasıyla yansır. Öfkeli çocuklar istemiyorsak, kendi öfkemizi kontrol etmeliyiz.“ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: