İzmir'de hapis cezası bulunan 105 zanlı yakalandı

İzmir Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından son bir ayda düzenlenen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis...

İzmir Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından son bir ayda düzenlenen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 105 zanlı yakalandı. Bunlar arasında, bir polis memurunun yolunu keserek tabancasını gasp etme suçundan 14 yıl hapis cezası alan Murat D., yaşı küçük kızının önce kaçırılmasına, ardından da evlenmesine izin verdiği gerekçesiyle 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Ş.K. gibi zanlılar da bulunuyor.
Aranan Şahıslar Bürosu ekipleri, İzmir ve çevresinde çeşitli suçlara karıştığı için değişik mahkemelerde yargılanarak ceza alan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan kişilere yönelik çalışma başlattı. Hapis cezaları Yargıtay tarafından onananların isimleri tek tek tespit edildi. Bu kişilerin saklandıkları adresleri belirleyen ekipler, son bir ay içinde 105 zanlıyı yakaladı.

Reklam
Reklam

POLİSİN SİLAHINI GASP ETTİ, CEZAEVİNDE ÖLDÜ
Yakalanan zanlılardan Murat D.'nin, suç ortağı Ümit G. ile birlikte 2004 yılında Eşrefpaşa semti 574 Sokak'taki Kantar Polis Merkezi'nde görevli bir polis memurunun yolunu kestikten sonra bıçak tehdidiyle tabancasını gasp ettiği belirtildi. Bu suçtan bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Murat D., İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen 14 yıl hapis cezasının onanmasının ardından aranmaya başladı. Çamdibi semtinde kaldığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Suç ortağı Ümit G.'ninse cezaevinde yakalandığı veremden hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Yakalanan 105 zanlı arasında Ş.K. de bulunuyor. Yaşı küçük kızının evlenme amacıyla kaçırılmasına, ardından da evlenmesine izin verdiği gerekçesiyle İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Ş.K., işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.
Bayraklı ilçesinde, yaşı küçük bir kızla cinsel ilişkiye giren Yasin Y.'nin İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 17 yıl hapse mahkum edildiği, cezanın da onandığı bildirildi. Yasin Y. de cezaevine gönderilen 105 kişi arasında bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz