İzmir'de Huzurevindeki Yangın

İZMİR (AA) - Çiğli ilçesindeki özel bir huzurevi ve yaşlı bakım merkezinde çıkan, iki kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

İZMİR - Çiğli ilçesindeki özel bir huzurevi ve yaşlı bakım merkezinde çıkan, iki kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma sürüyor. Evka-2 semtindeki özel huzurevi ve yaşlı bakım hizmeti verilen 3 katlı binada dün akşam yaşanan yangınla ilgili, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme ekipleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ekipleri incelemelerini sürdürüyor. Huzurevi ve yaşlı bakım merkezinin sahibi Mustafa Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün saat 22.00 sıralarında yangının çıktığı bölümde bakıma muhtaç 3 kişinin yattığını, bunlardan 91 yaşındaki Tahsin Erten ve yine aynı yaştaki Ali Bereket'in hayatını kaybettiğini, büyük üzüntü duyduklarını anlattı. Merkezde kalan ve dumandan etkilenen diğer misafirlerin kontrol amaçlı olarak hastanelere gönderildiğini dile getiren Çetin, birçoğunun hastanelerden çıktığını, şu anda sadece 7 kişinin tedavisinin sürdüğünü ifade etti. Hastanelerden taburcu edilenlerin ailelerine ve anlaştıkları huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerine bırakıldığını dile getiren Çetin, "Yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz, araştırmalar da o yönde. Büyük üzüntü içindeyiz" diye konuştu. Olayda yaşamını yitiren Tahsin Erten'in torunu Işıl Erten Balkış ise emekli astsubay olan dedesinin daha önce kendi evinde üzerine kaynar su dökülmesi sonucunda yaralandığını, GATA'da tedavi gördükten sonra bakımının daha iyi yapılması amacıyla özel yaşlı bakım evine yerleştirdiklerini belirtti. Öte yandan yangında hayatını kaybeden Tahsin Erten ile Ali Bereket'in İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsilerinin ardından yakınlarına teslim edileceği öğrenildi. Yangının çıktığı ve 3 bakıma muhtaç kişinin yattığı zemin katın bir bölümünün mutfak olarak kullanıldığı iddia edildi. Yangın sırasında merkezde 2 görevli hemşire ile 2 personelin bulunduğu, dumanlar üzerine huzurevi sakinlerinin tahliye edildiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: