İzmir'de Işadamı Çelenk Cinayetinde 8 Tutuklama

İZMİR (A.A) - İzmir'in Urla ilçesi'nde, Ayhan Çelenk'in (37) öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 12 şüpheliden 8'i tutuklandı.

İZMİR (A.A) - İzmir'in Urla ilçesi'nde, Ayhan Çelenk'in (37) öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 12 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Urla'da geçen ağustosta düzenlenen şenlikleri izledikten sonra meydanda otururken bir otomobilden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Çelenk'in katil zanlılarını yakalamak için sürdürülen çalışma kapsamında polis, maktulü alacak anlaşmazlığı nedeniyle S.T'nun vurup suç ortağı S.Ç. ile kaçtığını saptadı. İki şüphelinin yakalanmasına çalışılırken, olayda gözcülük yaptığı ileri sürülen U.Ö, gözaltına alındı. U.Ö, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Soruşturmayı yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, takip sonucu, cinayeti işledikleri belirlenen S.T. ile S.Ç'nin İstanbul'da bulunduklarını belirledi. İstanbul'a giden ekipler, iki şüpheliyi yakaladı. Cinayette azmettirici ve faillere yardımcı oldukları ileri sürülen 9 şüpheli Z.A. (36), R.B. (34), A.K. (37), R.A. (35), N.A. (34), M.Y.O. (17), R.Ç. (59), E.D. (31) ve M.T. (32) de gözaltına alındı.

Sorgularının ardından Urla Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan zanlılardan 17 yaşındaki M.Y.O. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, R.Ç, A.K. ve R.A'ya adli kontrol cezası verildi. Diğer 8 zanlı ise tutuklandı.

Muhabir: Göksel Kayseri / Senem Yazıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: