İzmir'de Kadir Gecesi Coşkusu: Binlerce Kişi Açık Alanda Teravih Namazı Kıldı

İzmir'in Gaziemir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kur'an Ziyafeti' gecesinde, Sarnıç Piknik Alanı'nda toplanan binlerce vatandaş...

İzmir'in Gaziemir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kur'an Ziyafeti' gecesinde, Sarnıç Piknik Alanı'nda toplanan binlerce vatandaş açık alanda teravih namazı kıldı. Gecede, Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarında birinciliği bulunan Abdurrahman Sadien'le birlikte birçok ünlü hafız Kur'an ziyafeti yaşattı.

Gaziemir Müftülüğü tarafından Sarnıç Piknik Alanı'nda organize edilen etkinlik, iftar ikramıyla başladı. Binlerce kişi birlikte iftarlarını açtıktan sonra önce akşam namazını kıldı. Namazın ardından piknik alanında oluşturulan platforma geçen dünyaca ünlü hafızlar dinleyenlere Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu. Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarından dünya birinciliği bulunan Abdurrahman Sadien, İranlı genç hafız Sayid Abdi, Adem Kemaneci ve İbrahim Eker sırayla Kur'an-ı Kerim okudu.

Reklam
Reklam

Gecede kısa bir konuşma yapan İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, Kadir Gecesi'nin Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle, "Bin aydan hayırlı olan" bir gece olduğunu belirterek, "Kur'an-ı Kerim bu gecede nazil olmaya başladı. Kur'an-ı Kerim'i yine Kur'an tanımlar; 'İçinde hiç şüphe olmayan bir kitap'. Yüce Rabbimiz, bize sorumluluğumuzu hatırlatmak için, 'Eğer biz Kur'an-ı bir dağa indirmiş olsaydık, Allah korkusundan o dağ paramparça olurdu' diyor. Bugün Kur'an'a çok ihtiyacımız var. 1400 sene önce kendi kız çocuklarını, cigerparelerini kızgın çölün kumlarına gömen insanlık Kur'an'a ne kadar muhtaçsa bugün de aynı şekilde insanlık Kur'an-ı Kerim'e o kadar muhtaçtır. Kur'an'ı anlamak, Kur'an'ı okumak ve Kur'an'ı yaşamak insanlığa iki cihan saadetini getirecektir" dedi.

Kur'an-ı Kerim okunması ve konuşmaların ardından Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel tarafından dua edildi. Etkinlik, kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaşın açık alanda hep birlikte yatsı ve teravih namazlarını kılmasıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: