İzmir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

İZMİR (A.A) - Kentsel yenileme çalışmalarının devam ettiği Yeşildere heyelan bölgesinde yaşayan hak sahipleri, noter huzurunda çekilen kurayla yeni konutlarına

İZMİR (A.A) - Kentsel yenileme çalışmalarının devam ettiği Yeşildere heyelan bölgesinde yaşayan hak sahipleri, noter huzurunda çekilen kurayla yeni konutlarına kavuştu.

Uzundere'deki C-6 Blok'ta yer alan 56 daire için 49 hak sahibi, kuraya katıldı. 12 hak sahibi ise kendi seçtikleri farklı daireler için ayrı sözleşme yapmayı tercih etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasında, İzmir'in kentsel dönüşüme en hazırlıklı il olduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu'nda bekleyen projelerinin onaylanması durumunda, bunları hemen hayata geçirmeye hazır olduklarını ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Kent dönüşümü konusunda, yerinde dönüşüm ilkesini benimsedik. Ancak heyelan bölgelerinde bunu uygulamamız mümkün değil. Kamulaştırılarak yıkımı yapılan afet bölgelerini, Kadifekale'de olduğu gibi yeşillendireceğiz. Heyelan bölgesi hariç olan kentsel yenileme bölgelerinde ise yerinde dönüşüm uygulayacağız. Hangi konutun yakınına bina yapılabilecekse, biz o vatandaşlarımızı, konutuna en yakın yerde konut vererek kent dönüşümü gerçekleştireceğiz. Kadifekale ve Yeşildere heyelan bölgeleri olduğu için bunu yapamadık. Ama Bakanlar Kurulu'nda bekleyen projelerimizde yerinde dönüşüm uygulanacak."

Kocaoğlu, Uzundere'deki konut alanının ihtiyacı olan sosyal donatı alanlarının bir kısmının TOKİ, bir kısmının ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını hatırlatarak, "Uzundere'yi, hepimizin huzur içinde yaşayacağı kent bölgesi yapmak zorundayız. Orası İzmir'in en önemli yaşam alanlarından bir tanesi olacak. Uzundere'deki konutlarda sizi ne kadar mutlu edebilirsek, İzmir'deki kent dönüşümünü de o kadar hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın katkısıyla sürdürürüz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Emre Umurbilir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: