İzmir'de Kıbrıs Barış Harekatı'nın 38. Yıldönümü Kutlandı

Kuzey Barış Harekatı'nın 38. yıldönümü, İzmir'de de törenle kutlandı. KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük...

Kuzey Barış Harekatı'nın 38. yıldönümü, İzmir'de de törenle kutlandı. KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı münasebetiyle İzmir konsolosluğu tarafından tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı okundu. Törende konuşan KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, "Barış harekatının 38. yıldönümünde, anavatanımızın bu müstesna şehrinde Kıbrıs Türkü'nün sevincini, kederini her zaman yürekten paylaşan siz kardeşlerimize seslenmek büyük mutluluk. Anavatan Türkiye ile olan kardeşliğimiz, 38 yıl önce bugün gerçekleştiren barış harekatı sırasında olduğu gibi taze ve diri, ruhumuz o gün radyolardan dinlediğimiz, 'Mehmetçik bugün adanın dört yanından çıkarma yapıyor' anonsunu duyduğumuz an kadar kabarık ve coşkuludur." dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin kendilerinin anavatanı olduğunu belirten Konsolos Umar, sözlerine şöyle devam etti: "Dün olduğu gibi bugün de 1974 öncesi yaşanan acıları ve ödenen bedelleri unutmadan, Kıbrıs Türk tarafı olarak anavatan Türkiye ile tam bir mutabakat içerisinde, her zaman Kıbrıs meselesi için barış elini uzatan taraf olduk. Adanın eşit ortağı olarak hakkımızı korumaya devam ederken barışa inancımızı da hiç kaybetmeden devam ettirdik. Yarım asırdan fazla Birleşmiş Milletler'in gündeminde olan bu mesele için 2004 yılında taraflara sunulmuş olan planı, kendini her zaman çözüm taraftarıymış gibi göstermek isteyen Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin gerçek yüzünü göstererek ve tüm ezberleri bozarak kabul ettik. Tüm bu iyi niyet ve barış çabalarımıza rağmen Rum tarafının 1 Temmuz 2012'de Avrupa Birliği dönem başkanlığını üstlenmesi, diğer taraftan adada yaşayan her iki halkın da kabul edebileceği bir uzlaşı bulmada üzerine düşeni eksiksiz olarak yerine getiren Kıbrıs Türk halkının çağdışı ambargolar ve çeşitli kısıtlamalara maruz kalması, hiçbir adalet ve hukuk düzeniyle bağdaşmaz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: