İzmir'de korsan CD operasyonu

İZMİR (İHA) - İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri bir işyerine düzenlenen operasyonda 11 bin adet korsan CD ve DVD ele geçirirken, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Güvenlik Şubesi ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu, Çankaya semtinde 1369 Sokak 9 numarada faaliyet gösteren Ela Elektronik'te korsan ve kaçak CD ve DVD basıldığını tespit etti. Mahkeme kararıyla işyerinde yapılan aramada, zemin kat ve birinci katta korsan ve bandrolsüz 11 bin adet DVD ve CD ele geçirildi. Polis işyerinin 2 ay boyunca korsan basım yaptığını tespit ederken, DVD ve CD'lerin piyasa değerinin yaklaşık 30 YTL ile 50 YTL arasında olduğunu belirledi. CD ve DVD'lere el koyan polis işyeri sahibi Enver Ş.'yi gözaltına aldı. Ekipler, CD'lerin nerede ve nasıl kopyalandığını tespit etmeye çalışıyor.

Reklam
Reklam

Emniyet yetkilileri, korsan satışa yönelik baskınların devam edeceğini, bandrolsüz CD satan işyerlerini de tespit ederek denetlediklerini söyledi. Yetkililer, "Sanatçıların emeğini yok sayan korsanı sona erdirmeye çalışıyoruz. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın ihbarlarını bekliyoruz. İzmirliler gördükleri korsan CD ve kitap satıcılarını bize ihbar ederlerse suç oranında daha büyük bir azalma olacaktır" dedi.

Vatandaşların günün her saatinde İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün (232- 489 05 00) numaralı telefonlarından Güvenlik Şube Müdürlüğü elemanlarına ulaşabileceğini

kaydeden yetkililer, "Artık İzmir'de korsan devrini bitireceğiz" dedi.