İzmir'de Malnütrisyon'a Karşı Mücadele Seferberliği Başladı

Yetersiz beslenme nedeniyle vücutta görülen değişikliklerin tamamı olarak tanımlanan Malnütrisyon’a karşı savaş kampanyası başlatan Klinik...

Yetersiz beslenme nedeniyle vücutta görülen değişikliklerin tamamı olarak tanımlanan Malnütrisyon’a karşı savaş kampanyası başlatan Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği (KEPAN), "Malnütrisyon’a Dur Diyelim" toplantılarının ilkini İzmir’de gerçekleştirdi.

Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği'nin (KEPAN) global ilaç devi Abbott Nutrisyon'un koşulsuz katkılarıyla düzenlediği "Malnütrisyon’a Dur Diyelim" farkındalık toplantıları İzmir'de başladı. Toplantıda, Malnütrisyon'a dikkat çekilerek hekimlerin ve hastaların bu rahatsızlığa karşı farkındalıklarını artırmanın gereği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği'nin en önemli sağlık sorunu olarak ilan ettiği Malnütrisyon’un ekonomi ve sağlık alanında topluma ciddi bir yük getirdiğine işaret eden KEPAN Başkanı Doç. Dr. Haldun Gündoğdu, bir hastanın Malnütrisyon’da olmasının iyileşmeyi geciktirdiğini ve çoğu hastada ölüm riski doğurduğunu belirtti. KEPAN'ın Türkiye'de 19 şehirde ve 34 merkezde 6 ay boyunca araştırma yaptığını belirten Gündoğdu,"Araştırma kapsamında 30 bin hasta değerlendirildi ve yatış anında hastaların ortalama yüzde 15'i beslenme yetersizliği nedeniyle risk altında görüldü. En büyük risk ise yaşlı hastalar, kanserli hastalar ve yoğun bakımlarda yatanlarda” dedi.

Türkiye’de faaliyet gösteren global ilaç devi Abbott Nutrisyon’un Genel Müdürü Özgür Erdoğan, beslenme ürünleri şirketi olan Abbott Nütrsiyon’un her yaştan tüm insanların büyümesini, gelişmesini, sağlıklı ve mutlu yaşamasını desteklemek amacıyla yenilikçi ve kaliteli beslenme ürünleri geliştirerek tıbbın hizmetine sunmaya çalıştıklarını belirterek, “Beslenme desteğine ve hastalığa bağlı Malnütrisyon, oldukça sık gelişmesine rağmen bu durum genellikle farkedilmemektedir. Abbott Nutrisyon olarak önümüzdeki dönemde bütün çabamız Türkiye’de halkımızın ve uzman hekimlerimizin bu sorun üzerinde bilgilendirilmesine katkıda bulunma yönünde olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: