İzmir'de NATO karşıtı eylem

İZMİR (İHA) - İzmir'de bugün de devam eden "NATO'nun Dönüşümü ve Türkiye'nin Durumu" konulu konferansı ikinci kez protesto etmek isteyen 50 kişilik bir grup, polis tarafından dağıtıldı. Çıkan olaylar sırasında 5 gösterici gözaltına alınırken, olaylarda yaralanan 1 kişi de hastanede tedavi altına alındı.

Sabah saatlerinde, konferansın düzenlendiği Konak'taki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) karşısındaki metro çıkışında toplanan ve yasadışı DHKP-C örgütünün gençlik kolları olduğu iddia edilen Özgür Gençlik'e mensup 50 kişilik bir grup, AKM'ye geçmek istedi. Binaya yaklaştırılmayan ve dağılmaları konusundaki uyarıları dikkate almayan gruba çevik kuvvete bağlı Robokop ekipleri müdahale ederken, polise mukavemet eden 5 gösterici gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Göstericilerin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten savcılığa sevk edilecekleri bildirildi. Olaylar sırasında yaralanan bir gösterici ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Diğer göstericiler ise otobüs duraklarının bulunduğu Konak Metro çıkışında toplanarak yeniden 30 kişilik bir grup oluşturdu. Yere oturarak eylemlerini sürdüren ve ellerindeki örgüt flamalarını sallayan göstericiler, NATO ve ABD aleyhinde sloganlar attı.
Öte yandan, bir grup gösterici alanın çıkışındaki Varyant'ta bir binaya, üzerinde "Halkın katili NATO defol, Özgür Gençlik" yazılı bez pankart astı. Pankart kısa süre sonra güvenlik güçlerince indirildi. Grup ise alandaki eylemini sürdürüyor.