İzmir'de Öğrencinin Öğretmenini Öldürmesi

İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan, İzmir'de

İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan, İzmir'de fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın 14 yaşındaki öğrencisi tarafından öldürülmesinin, "Türkiye'de koruyucu ruh sağlığı hizmetlerindeki aksamanın göstergesi" olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabağlar ilçesinde yaşanan olayı "vahim" olarak değerlendirdiğini, risk altındaki çocukların çevreye ve kendilerine zarar vermeden önlem alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Reklam
Reklam

Risk grubunda bulunan çocukların çeşitli belirtileri küçük yaştan itibaren gösterdiğine dikkati çeken Prof. Dr. Ercan, "Okullar yeni başlamış olmasına rağmen böyle bir olayın yaşanması çok üzücü. 14-15 yaşındaki bu çocuğun geçmişine baktığımızda, olumsuzluklar yaşanmadan tedavisi mümkün olabilirdi" dedi.

Çocuk psikiyatrisinde erken müdahalenin önemine işaret eden Prof. Dr. Ercan, şöyle konuştu:

"Yaşanan olay, Türkiye'de koruyucu ruh sağlığı hizmetlerindeki aksaklığın en büyük göstergesi. Okullarda mutlaka koruyucu ruh sağlığı hizmetini geliştirmemiz lazım. Çocuk olayı çıkardıktan sonra değil, olay çıkmadan önce de risk altındaki çocukların belirlenip çevreye ve kendilerine zarar vermeden tedaviye alınmaları gerekiyor. Hastalıkların erken yaşta tedavisi önemli. Çocuğun tanısını bilemeyiz, çocukla ilgili bilgimiz yok, aileyle ya da okulla görüşmedik. Ancak tanısı ne olursa olsun bu durumdaki bir çocuğun önceden durumunun ne olduğu mutlaka araştırılmalı. Küçük yaşlardan itibaren bu öfkenin belirtileri vardır. Erken yaşta anlaşılıp tedavi edilseydi, bu derece vahim bir olay bir öğretmeni kaybetmeden çözülebilirdi."

Reklam
Reklam

-"Okullardaki rehberlik hizmetinin önemi kavranmalı"-

Çocukların, birarada uzun süre geçirdikleri okul ortamında daha dikkatli gözlemlenmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okullardaki rehberlik hizmetlerinin mutlaka güçlendirilmesi gerekiyor. Türkiye'de, okullardaki rehberlik hizmetleri güçlendirilmedikçe, bin, hatta 2 bin öğrenciye bir rehber öğretmen düştükçe, maalesef bu tür sorunları yaşama riskimiz çok yüksek. Unutulmaması gerekir ki bu tarz olaylar, toplumda maalesef çığ etkisi oluşturabiliyor. Bir talihsiz olay yaşandıktan sonra yayılma riski her zaman vardır. Böylesi vahim bir olayın tekrarlanmaması için toplum olarak çok dikkatli hareket etmeliyiz."

Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtindeki Nezire Merzeci Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi H.K. (14), derse geç gelmesi nedeniyle tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, gözaltına alınan öğrenci ise tutuklanmıştı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: