İzmir'de ÖMSS heyecanı başladı

İZMİR (A.A) - İzmir'de 2 bin 729 adayın katıldığı Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) başladı.

İZMİR (A.A) - İzmir'de 2 bin 729 adayın katıldığı Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) başladı.

Bu sene ilk kez düzenlenen ve saat 10.00'da başlayan sınav için adaylar ve yakınları yaklaşık bir saat önce sınav binalarına geldi.

Yanlarında 2012-ÖMSS sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmayan adaylar sınava alınmadı. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzeri emniyet görevlileri tarafından elle kontrol edildi.

Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, elektronik büyüteç, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına alınmadı.

Reklam
Reklam

Bazı okulların fiziksel yetersizliği nedeniyle bedensel engellilerin üst katlardaki sınav salonlarına çıkarken zorlandığı görüldü.

Sınavda adayların öğrenim düzeyine ve özür grubuna uygun genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanılacak.

Sınavda soruları cevaplamak için adaylara, 60 dakika süre verildi. Özür gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: