İzmir'de otodrag heyecanı

Türkiye'de otodrag yarışlarının yapıldığı tek yer olan İzmir Yarış Pisti, hafta sonu düzenlenen şampiyonada yine sınıfı geçti.

Antalya'da bir seyircinin ölümüne neden olan otodragtaki kazanın ardından tüm gözlerin çevrildiği İzmir Yarış Pisti, bir kez daha ne kadar güvenli bir pist olduğunu gösterdi.

Yarış boyunca seyircilerin pistin iki yanında boylu boyunca uzanan istinad duvarlarının üzerine bile çıkmasına izin verilmezken, güvenlik görevlileri tel örgülerle çevrili alanda adeta kuş uçurtmadı. Pist alanına görevliler dışında kimsenin alınmadığı, akreditasyon sisteminin tam anlamıyla uygulandığı otodrag yarışlarında, emniyet kemerleri arızalı olan araçların start almasına bile engel olundu.

Reklam
Reklam

İzmir Otomobil Kulübü Başkanı Erol Hülagü, her zamanki güvenlik önlemlerini aldıklarını söyleyerek, "Pistin iki yanındaki istinad duvarları, Avrupa pistlerindeki gibi. Şu anda federasyonun otodrag yarışlarına izin verdiği tek yer burası. Herkesi İzmir'e davet ediyoruz" dedi.

Türkiye'de otodrag yarışlarının yapıldığı tek yer olmasından dolayı, hızseverler hafta sonunda İzmir'e akın etti. İstanbul'dan Muğla'ya, Ankara'dan Edirne'ye kadar Türkiye'nin en hızlı pilotları ve en güçlü arabaları, izleyenleri heyecanlı anlar yaşattı. Yarışlar sonunda kategori 1'de Dilar Demirtaş, kategori 2'de Kerem Esen, kategori 3'te Önder Aksoy, Kategori 4'te Nazım Sarıkaya, Kategori 5'te Serdar Altınışık, kategori 6'da Göksel Savgun, kategori 7'de Ümit İmat ve kategori 8'de ise Esved Aksoy birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.