İzmir'de "sağlık Turizmi Ve Turistin Sağlığı" Konuşuldu

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği “Sağlık turizmi ve turist sağlığı” toplantısının açılış konuşmasını Uzm....

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği “Sağlık turizmi ve turist sağlığı” toplantısının açılış konuşmasını Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz yaptı.

Toplantıya İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Dr. Hakan Bayrakçı, Ali Çakır, Yataklı Tedavi Şube Müdürlüğü'nden, Fatih Ekreni Dr. Funda Engindeniz, Tuba Tıraş, Tıp Meslekleri Şube Müdürlüğü’nden, Dr.Hürriyet Yaymacı, Sadi Önal, Dr. Salih Tamer ile Kamu Hastaneleri Birliği Güney Genel Sekreterliği’nden Dr.Bülent Cinel, Ege Turizm Derneği Başkanı Önder Kayın, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nden Ercan Ayyıldız, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi başhekim yardımcısı, Prof. Dr. Kubilay Demirağ, İzmir Sağlık Turizmi Derneği başkan yardımcısı, Özer Mumcu, Kamu Hastaneleri Kuzey Genel Sekreterliği’nden Dr. Selcen Sakoğlu Manavgat ve Aysun Yalvaç, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Zeynep Göçmen ile Medical Park Hastanesi’nden Dr. Zeki Hozer katıldı.

Reklam
Reklam

Sağlık Turizmi alanında İzmir’in kaynaklarına değinen Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, “Bir hastanemizin yaptığı diğer hastanemize örnek olsun, Hepimiz bir hizmetin parçası olalım.” dedi.

Müdür Yardımcısı Dr. Neşe Zeren Nohutçu’ nun “Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı” konulu sunumunda Bakanlığın Sağlık Turizmi mevzuatı, İzmir’deki sağlık turizmi ve turistin sağlığı konusundaki çalışmalar hakkında ve Sağlık Turizmi konusunda bilgiler verdi.

Toplantıda İzmir’de sağlık turizmine hizmet eden tüm sektörlerle iş birliği ve koordinasyon sağlayarak İzmir’in tanıtımını yapmak İzmir’in ekonomik, sosyal, kültürel kalkınmasını ve sağlık alanında kapasitesini artırmak amaçlandığı ifade edilerek, bu amaçla, tüm kurumlar bir araya gelmesinin öneminin altı çizildi, mevzuatta ve işleyişteki sorun ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulunulmasına, sahada karşılaşılan güçlüklerin paylaşılmasına karar verildi.

İzmir’in Sağlık Turizmi'nin gelişiminin farklı boyutlarlarıyla değerlendirildiği toplantı katılımcıların paylaşımlarıyla son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: