İzmir’de Sarıgül İzdihamı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul'dan gelen kadınlar ve İzmirlilerle birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi...

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul'dan gelen kadınlar ve İzmirlilerle birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanımın anıt mezarını ziyaret etti. İzmir’de yoğun ilgiyle karşılanan Sarıgül, anıt mezarlıkta ilerlemekte güçlük çekti.

Anneler Günü dolayısıyla Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki anıt mezarını ziyarete gelen İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, anıt mezara karanfil bıraktı. Ziyarette imam eşliğinde dua edildi.

Anıt Mezarlık'ta konuşma yapan Sarıgül, Atatürk’ü yetiştirdiği için Zübeyde Hanıma ne kadar dua edilse az olduğunu söyledi. Vefasız olan toplumların ayakta kalma şansının az olduğunu kaydeden Sarıgül, şöyle konuştu: “Zübeyde Hanıma bu cennet topraklar üzerinde yaşamayı sağlayan Atatürk'ü yetiştirdiği için ne kadar dua etseler az. Dünyada 50 İslam ülkesi varsa, 50 İslam ülkesi içinde inançlara saygılı laikliği savunuyorsak, Cumhuriyetle ve demokrasiyle yönetiliyorsak bunu Zübeyde Anamızın evladı Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk demokrasi demeseydi biz bugün Arap dünyasından diğer İslam ülkelerinden farklı olmazdık."

Reklam
Reklam

Mustafa Kemal Türkiyesi’nde “öteki” kavramının bulunmadığını kaydeden Sarıgül, "Hep beraber olacağız. Muharrem ayı bizim Ramazan ayı da bizim” diye konuştu.

Mezarlık ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda ulundu. Mezarlık ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıgül, süreçle ilgili şunları söyledi: "Barışı her zaman savunuyoruz. Barış son derece önemlidir, umarım bu süreç çok olumlu bir şekilde sonuçlanır. Benim her zaman söylediğim bir olay vardır o da şudur; Güneydoğu'ya ve dünyanın her noktasına inşallah ve inşallah savaş uçakları değil de turist uçakları gitmeli. Türkiye'nin ve dünyanın her noktasında silahlar gitmeli ve barış gelmeli."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz