İzmir'de Sezonun Ilk Derbisi Pazartesi Günü Oynanacak

İZMİR (A.A) - PTT 1. Lig'de 3 takımla temsil edilen İzmir'in ilk derbisinde Bucaspor ile Karşıyaka pazartesi günü Yeni Buca

İZMİR (A.A) - PTT 1. Lig'de 3 takımla temsil edilen İzmir'in ilk derbisinde Bucaspor ile Karşıyaka pazartesi günü Yeni Buca Stadı'nda karşılaşacak.

Ligde ilk 3 haftada 4 puan toplayan Bucaspor, 7 puana sahip Karşıyaka ile pazartesi günü Kutluhan Bilgiç'in yöneteceği müsabakada saat 20.00'de mücadele edecek.

Bu sezona kadar İl Güvenlik Kurulu kararı gereği derbi maçlara evsahipliği yapan Atatürk Stadı'nın dışında Yeni Buca Stadı ilk kez iki İzmir ekibinin mücadelesine sahne olacak.

Liglerde şu ana kadar 32 kez karşılaşan iki ekipten Karşıyaka bu maçlarda 14 galibiyet alırken, Bucaspor'un da 9 galibiyeti bulunuyor.

Reklam
Reklam

İki ekip arasındaki 9 müsabaka berabere tamamlanırken, Karşıyaka'nın 42 golüne Bucaspor 33 golle cevap verdi.

Karşıyaka'nın attığı 42 golde 31 farklı oyuncunun imzası bulunurken, yeşil-kırmızılı takımın en golcüsü 4 gol kaydeden Korhan Özen oldu. Korhan Özen'i 2'şer gol kaydeden Barış Mayadağ, Erçağ Evirgen, Erkan Taşdemir, Hayrettin Aksoy, Okan Öztürk, Tevfik Cihan Bulut, Zafer Akkaş ve Zafer Şahay izledi.

Bucaspor'da ise en golcü isim 5 gol atan Hasan Kabze olurken, bu oyuncuyu Tevfik Cihan Bulut (4), Murat Tanburacı, Özgür Bayram (3) ve Mehmet Batdal (2) takip etti. Halen Karşıyaka'da yer alan Ahmet Burak Solakel'in de Bucaspor formasıyla Karşıyaka'ya 2 golü bulunuyor.

1996-1997 sezonunda Bucaspor'un Karşıyaka'yı 4-3 mağlup ettiği maçta sarı-lacivertli ekibin 4 golünü de atan Tevfik Cihan Bulut, iki takım arasındaki müsabakalarda bir maçta en fazla gol atan isim oldu. Tevfik Cihan Bulut, daha sonra transfer olduğu Karşıyaka formasıyla eski takımına karşı 2 gol atmayı başardı.

Bucaspor'u 1994-1995'de 5-1 mağlup eden Karşıyaka, iki takım arasındaki en farklı sonucu aldı.

Reklam
Reklam

Ligde geçen sezon ilk yarıda oynanan karşılaşma golsüz berabere tamamlanmış, ikinci devredeki müsabakayı ise Bucaspor, Emre Güral ve Abdulkadir Özgen'in golleriyle 2-0 galip tamamlamıştı.

Muhabir: Ali Korkmaz / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: