İzmir’de Tam Otomatik Katlı Otoparkın Temeli Atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tam otomatik katlı otoparkın temelini törenle attı. Konak ilçesi Alsancak semtindeki Hocazade...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tam otomatik katlı otoparkın temelini törenle attı. Konak ilçesi Alsancak semtindeki Hocazade Camisi’nin karşısında yapılacak 11 katlı otoparkın temel atma törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de katıldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, otoparkın tam otomatik özelliğiyle Türkiye’de bir belediyenin yaptığı ilk uygulama olduğunu söyledi. Yerinin Petrol Ofisi’nin arsası olduğunu, benzin istasyonlarının şehiriçinden kalkması sürecinde boşaltıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, kendilerinin de şirketle anlaşarak 4 milyon 750 milyon TL bedelle kamulaştırdıklarını belirtti. Projenin ihale bedelinin 13 milyon 250 bin TL olduğunu kaydeden Kocaoğlu, arsanın küçük olması sebebiyle rampalı yerine tam otomatik, şoförsüz park yapılacak bir otoparkı tercih ettiklerini anlattı. Kocaoğlu, otoparkın 2014 Şubat sonunda hizmete açılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Dört asansörlü, 11 katıl ve 270 araba kapasiteli olacak otopark, 616 metrekarelik alan üzerine, çelik konstrüksiyon ve giydirme cepheli inşa edilecek. Tam otomatik sistem düşeyde hareket eden dörtadet taşıyıcı asansör, asansör üzerinde döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşacak. Ünitelerin kendi içinde ve birbirleriyle iletişimi, gelişmiş endüstriyel donanım ve yazılımlarla sağlanacak. Otoparka gelen sürücü, arabasını asansörlerden birine park edecek. Park işlemini teyit ettikten sonra araba, otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun yere yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde arabayı geri verme işlemi de otomatik olarak, ortalama 200 saniyede yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz