İzmir'de terör örgütüne yönelik operasyonda 4 tutuklama

İzmir'de milletvekili genel seçimleri öncesinde yürütülen seçim kampanyası döneminde terör örgütü lehine izinsiz gösteri düzenledikleri,...

İzmir'de milletvekili genel seçimleri öncesinde yürütülen seçim kampanyası döneminde terör örgütü lehine izinsiz gösteri düzenledikleri, sözde terör örgütünü simgeleyen bez parçaları taşıdıkları, örgüt liderinin posterlerini açtıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 12 kişiden 4'ü tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan zanlılardan Y.A. (22), E.Ö. (18), S.E. (18) ve O.Ç (19) ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen 18 yaşın altındaki 8 kişi işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevkedildi. Zanlılardan, zihinsel ve işitme engelli olan O.Ç. ile S.E. savcılık sorgularının ardından, Y.A. ve E.Ö. ise tutuklanmaları talebiyle çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adliyeye getirilen 8 çocuktan 4'ü serbest bırakılırken, M.K, A.B, S.E. ve E.K. adlı zanlılar ise terör örgütü adına düzenlenen eylemlere katılarak polisi taşladıkları, kamu mallarına zarar verdikleri iddiasıyla tutuklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz