İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu

İZMİR (A.A) - İzmir'in Konak ilçesi Küçükyalı semtinde bir iş adamının evinin bahçesinde 38 bin 400 uyuşturucu hap ele geçirildi,

İZMİR (A.A) - İzmir'in Konak ilçesi Küçükyalı semtinde bir iş adamının evinin bahçesinde 38 bin 400 uyuşturucu hap ele geçirildi, iş adamının şoförünün de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İzmir'in turistik bölgelerinde piyasaya sürülmek üzere Hollanda'dan uyuşturucu hap getirileceği istihbaratı üzerine başlattığı takibin ardından, Küçükyalı'daki bir iş adamının villasında arama yaptı.

Narkotik detektör köpeği Diablo'nun da yer aldığı aramada, villanın bahçesinde, sırt çantası içinde 38 bin 400 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Reklam
Reklam

İş adamının şoförü N.P. ile şoförün Hollanda'da yaşayan yeğeni D.P ve arkadaşı E.Y. gözaltına alındı.

Türkiye ve Hollanda'dan çifte vatandaşlık sahibi D.P'nin, arkadaşı E.Y. ile birlikte otomobille uyuşturucuyu Türkiye'ye getirdiği, N.P. aracılığıyla turistik bölgelerde piyasaya sürülmek üzere pazarlamayı hedefledikleri iddia edildi.

N.P'nin şoförlüğünü yaptığı iş adamının ise olaydan bilgisinin olmadığı, bir süredir yurt dışında olduğu öğrenildi.

Sorgularında suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen 3 zanlı, işlemlerinin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

-24 kilo esrar ele geçirildi-

Öte yandan, bir kişinin sokakta uyuşturucu satanlara esrar temin ettiği ihbarı üzerine harekete geçen polis, F.K'nın Bayraklı ilçesindeki evinde arama yaptı.

Evinde 24 kilogram esrar ele geçirilen F.K. gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: