İzmir’de "yağmurda 72 yıllık rekor" kırıldı

Son 24 saat içinde metrekareye 137 kilogram yağış düşen İzmir, 1938 yılından bu yana Şubat ayı yağış ortalamalarının üzerindeki yağışı tek bir günde aldı.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 1938 yılından bu yana kentteki Şubat ayı yağış ortalaması 99 kilogram olarak belirlenirken, son yağışlarda metrekareye 137 kilogram yağış düştü.

İzmir, bir aylık toplam yağışın üzerindeki yağışı sadece bir günde alırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de hem kent merkezinde hem de çevre yerleşimlerde seferber oldu. Sabaha karşı başlayan ve gün boyu süren şiddetli yağışın etkisini azaltmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi 610 personel ve 300’e yakın araçla görev yaptı.

Reklam
Reklam

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), kent merkezine ve yağışların etkili olduğu Seferihisar, Güzelbahçe, Narlıdere, Çamdibi, Mersinli, Çiğli ve Buca bölgelerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Seferihisar, Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla’da derelerin taşması nedeniyle yaşanan sıkıntıya İZSU ekipleri müdahale etti.

Narlıdere Alionbaşı Deresi’nin taşmasında da dere içinden geçirilen elektrik kablolarının neden olduğu belirtildi. Aynı zamanda Seferihisar Barajı’nın taşması da bölgede sıkıntı yarattı.

Kent merkezinde yoğun bir sıkıntının yaşanmadığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Alınan önlemlerle her yağışta sıkıntı yaşayan Fevzipaşa ve Gaziosmanpaşa bulvarları ile Karşıyaka Yalı Caddesi’nde sıkıntı yaşamadıklarını, Poligon ve Bostanlı Deresi’nde taşma olmadığını belirtti.

ANKA