İzmir'de Yaklaşık 28 Ton Kullanılmış Pil Toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle düzenlenen 15. Atık...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle düzenlenen 15. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda en çok pil toplayarak kategorilerinde dereceye giren çevreci kişi ve kuruluşlar, törenle ödüllerini aldı. Ödül töreninde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Osman Tatar, TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar ve kampanya katılımcıları yer aldı.

Bu yıl 27,59 ton atık pilin toplandığı kampanyanın 15 yıldır sürdürülmesinin önemine değinen Başkan Vekili Aydoğan, “Bütün bu çalışmaların amacı çevreyi korumak, temiz tutmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak.” dedi. Belediye olarak çevre konusunda çok büyük hassasiyetle çalıştıklarını ve bilinçli nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Aydoğan, bütün katılımcılara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelerinden Atık Pil Toplama Kampanyası’nda, bu yıl 27,59 ton kullanılmış pil toplandı. 1998 yılından bu yana sürdürülen kampanyada 2007'de 8 ton, 2008'de 8,6 ton, 2009'da 13,4 ton, 2010'da 21,1 ton, 2011 yılında ise 25 ton atık pil toplanmış, uygun şartlarda ve doğaya zarar vermeden bertaraf edilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: