İzmir'de yapı denetim operasyonunda 4 kişi tutuklandı

İzmir'de yapı denetim firmalarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye...

İzmir'de yapı denetim firmalarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.
Cumhuriyet savcılığında teker teker ifadeleri alınan zanlılardan 9'u savcılıkta serbest bırakılırken, 15 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkemede hakim önüne çıkan zanlılardan 4'ü tutuklanırken, 11 kişi ise tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, bazı yapı denetim firma ve laboratuvarlarının, rüşvet karşılığında deprem yönetmeliğine aykırı olmalarına rağmen 'çürük binalara sağlamdır raporu' düzenledikleri iddiasıyla 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz